Corporate finance

Olaf Kroondijk

Olaf Kroondijk MSc BA MBV RV is een in Twente geboren en getogen trotse tukker. Afspraak is afspraak, no-nonsens, mensen-mens, analytisch, ‘stevig als het moet’, doelgericht en oog voor de relatie zijn de kenmerken die Olaf Kroondijk typeren.

Olaf heeft 25 jaar bancaire ervaring opgedaan bij de Rabobank in zowel het particuliere als in het zakelijke domein. Hierbij heeft hij de laatste 8 jaar zowel het MKB als de Grootzakelijke markt bediend. Tijdens het volgen van de studie ‘Business Valuation’ aan de TIAS te Tilburg, heeft Olaf de praktische toepasbaarheid van deze kennis ervaren. Dit was de trigger, in het voorjaar 2020, voor zijn besluit om als zelfstandig ondernemer andere ondernemers te adviseren op het gebied van bedrijfswaarderingen, bedrijfsovernames en bedrijfsfinancieringen.

Zijn opgedane kennis en jarenlange bancaire ervaring in het adviseren van ondernemers kan hij op deze wijze onafhankelijk en daardoor optimaal inzetten ten gunste van de ondernemers.

Ondernemen is boeiend! Daar raakt Olaf niet over uitgepraat. De diversiteit aan ondernemers en ondernemingen,  met vaak overlappende problematiek, maakt dat het werken met ondernemers Olaf veel energie geeft. Over het waarderen van een onderneming geeft Olaf het volgende aan: “Bij  het uitvoeren van een waardering van een bedrijf is de waarde een belangrijke uitkomst. De achtergronden en de onderbouwing van deze waarde zijn hierbij vaak nog interessanter. Hier kan het management van de onderneming vervolgens op sturen. Een waarderingsrapport levert dan ook veel inzichten die het management kan inzetten voor haar strategische keuzes.”

Vanuit uw belang als ondernemer zet Olaf zich voor 100% in om u bij te staan op het gebied van de  (gedeeltelijke) verkoop van uw bedrijf, aankoop van een onderneming, het aanvragen van bedrijfsfinancieringen en bij waarderingsvraagstukken.