Aankoop Matco International

Aankoop Matco International

Matco International is een dynamische, internationaal georiënteerde onderneming met vestigingen in Deventer, Waalwijk, Gevelsberg (DE) en Cluj (RO). De onderneming ontwikkelt, produceert, verkoopt en serviced een breed scala aan palletwikkelmachines, zowel semiautomatische als volautomatische machines.

André Niewzwaag heeft voor koper de aankoopbegeleiding verzorgd. Daarbij is gestart met een waardering van de aan te kopen bedrijven op basis van de DCF-methode. De presentatie van de uitkomst van dit waarderingsproces aan de verkopende partij en zijn adviseur is de basis geweest voor de vervolggesprekken, op exclusieve basis en de intentie, in een vroegtijdig stadium, om er met elkaar uit te komen. Vervolgens zijn alle noodzakelijke vervolgstappen gezet, zoals: bepalen structuur van de overname, ‘letter of intent’, ‘due dilligence’, koopovereenkomst en is, in een mooie samenwerking met koper, de transactie tot stand gekomen.

De klant aan het woord:
Opdrachtgever en nieuwe Directeur Grootaandeelhouder Matco International, André van der Wei: André Niewzwaag heeft als Register Valuator de waardering gedaan van de onderneming die ik uiteindelijk heb kunnen overnemen. Zijn expertise als Valuator was daarbij in de beginfase van aftasten evident om te komen tot consensus over verwervingsprijs en voorwaarden. André kan lastige materie op een goede en duidelijke wijze overbrengen, waarbij hij met respect voor beide partijen communicatief het proces positief blijft stimuleren. Ik kan stellen dat niet alleen ik als kopende partij blij was met de dienstverlening van André Niewzwaag maar ook de verkopende partij. Uiteindelijk heeft iedereen een zeer positief gevoel overgehouden aan de transactie en kan Matco International onder de nieuwe leiding expanderen.