Aankoop productiebedrijf in Landbouwmachines (Oost-Nederland)

Aankoop productiebedrijf in Landbouwmachines (Oost-Nederland)

In dit traject heeft André Niewzwaag van Waardevisie de kopende partij begeleid bij de verwerving van een landbouwmachinefabriek in Oost-Nederland. De koper betrof een ondernemer die een bedrijf in een volledig andere sector heeft. Gezien zijn affiniteit met landbouwmachines was koper geïnteresseerd in een mogelijke overname van dit bedrijf. Verkoper stond gezien zijn leeftijd positief tegenover een verkoop van zijn 100% belang in deze onderneming.

Waardevisie is van A tot Z als aankoopadviseur bij dit overnametraject betrokken geweest en heeft daarnaast de overnamefinanciering gearrangeerd. Ter voorbereiding van de financiering heeft Waardevisie een informatiememorandum gemaakt, waarop banken een financieringsvoorstel hebben uitgebracht.

In overleg met de klant is gekozen om deze deal geanonimiseerd weer te geven. Op individuele basis is deze relatie graag bereid een potentieel geïnteresseerde partij in deze aankoopbegeleiding en/of arrangeren overnamefinanciering te woord te staan over zijn ervaringen. In dat kader zijn de contactgegevens van deze relatie op te vragen via de mail of telefonisch bij André Niewzwaag van Waardevisie.

De klant aan het woord:
In de financieringsstructuur van deze overname waren nogal wat verschillende mogelijkheden. Met André Niewzwaag naast me heb ik de juiste keuzes weten te maken, het bedrijf over kunnen nemen en succesvol voort kunnen zetten. Gelukkig is de financieringslast van de financiering draagbaar gebleken en ben ik na enkele jaren nog steeds tevreden over de rol die Waardevisie voor mij heeft gespeeld.