Financiering Start-Up PeelPioneers

Financiering Start-Up PeelPioneers

Vanuit zijn bancaire achtergrond mag André Niewzwaag regelmatig optreden als adviseur bij het verkrijgen van financiering voor ondernemingen. Zo mocht Waardevisie begeleiden bij het financieringstraject voor PeelPioneers.

BOM Brabant Ventures, Stichting DOEN en ABN-AMRO investeren samen ruim een miljoen euro in PeelPioneers. De start-up gebruikt het geld voor de bouw van een recycling installatie voor citrusschillen op het terrein van Renewi in Son, dat ook voor de aanvoer van schillen gaat zorgen. De nieuwe installatie is inmiddels operationeel.

“In nauwe samenwerking met de ondernemers achter PeelPioneers en een stevig onderbouwde businesscase, zijn we erin geslaagd een passende bancaire financiering te verkrijgen in een startup situatie. Het verkrijgen van een bancaire financiering voor een startup is over het algemeen niet het gemakkelijkste traject. In een perfecte samenwerking met betrokkenen hebben we dit voor elkaar gekregen. Met elkaar hebben we een mooi resultaat bereikt”.

Over PeelPioneers: De samenwerking van waste-to-product bedrijf Renewi en PeelPioneers brengt een circulaire oplossing dichterbij voor de verwerking van 250 miljoen kilo citrusschillen die jaarlijks worden weggegooid. Omdat de schillen voor problemen zorgen bij de compostering en vergisting van gft-afval, komt een groot deel terecht in verbrandingsovens. Waardevolle grondstoffen gaan daarmee verloren. De schillen worden door Renewi ingezameld bij supermarkten, horeca en cateringbedrijven. Sytze van Stempvoort, één van de oprichters van PeelPioneers: “We zijn ontzettend trots op het vertrouwen dat we van onze investeerders en van Renewi hebben gekregen. Nu kunnen we citrusschillen gaan gebruiken voor wat ze zijn: waardevolle grondstoffen waarmee we nieuwe producten kunnen maken.”

“Ik ben blij dat ik PeelPioneers in deze fase van hun ontwikkeling heb kunnen helpen. Dit bedrijf heeft een enorme groeipotentie en het is gaaf om daar als ‘debt advisor’ bij betrokken te mogen zijn”.